Σπίλοι - Χαρτογράφηση Σπίλων

Όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιείται η ψηφιακή δερματοσκόπηση (φωτογραφικές εικόνες) για να καταγραφούν οι ύποπτες ή άτυπες βλάβες του δέρματός σας. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε το Γερμανικό ψηφιακό δερματοσκόπιο της Visiomed, Microderm F80, ένα από τα καλύτερα της αγοράς.

Η χαρτογράφηση (που ονομάζεται επίσης δερματοσκόπηση) είναι ένα βασικό εργαλείο για τους δερματολόγους, τους πλαστικούς χειρουργούς, τους γενικούς ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας που επιχειρούν την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος. Χρησιμοποιώντας χαρτογράφηση για την αξιολόγηση των χρωματισμένων αλλοιώσεων, μπορούν να εντοπιστούν τα ανώμαλα δομικά χαρακτηριστικά του μελανώματος, οι οριακές αλλοιώσεις μπορούν να παρατηρηθούν προσεκτικά και οι καλοήθεις αλλοιώσεις να διαγνωσθούν με βεβαιότητα χωρίς την ανάγκη βιοψίας. Η δερματοσκόπηση είναι επίσης ολοένα και περισσότερο χρήσιμη στη διάγνωση μη δερματικών αλλοιώσεων και φλεγμονωδών δερματώσεων. Η δερματοσκόπηση που εκτελείται από ειδικούς οδηγεί σε αυξημένη ακρίβεια της διάγνωσης, με αυξημένη ευαισθησία για την ανίχνευση πρώιμου μελανώματος. Αλλά η χαρτογράφηση δεν είναι από μόνη της σωστή! Η δερματοσκόπηση δεν πρέπει ποτέ να υπερισχύει μιας ισχυρής κλινικής υποψίας μελανώματος. 

Όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιείται η ψηφιακή δερματοσκόπηση (φωτογραφικές εικόνες) για να καταγραφούν οι ύποπτες ή άτυπες βλάβες του δέρματός σας. Η δερματοσκόπηση χρησιμοποιείται κυρίως για την αξιολόγηση των χρωματισμένων βλαβών για να διακρίνουμε κακοήθεις δερματικές βλάβες, όπως το μελάνωμα και το χρωστικό βασικό καρκίνωμα, από καλοήθη μελανοκυτταρικά νεύρα και σμηγματορροϊκές κερατώσεις. Οι απαιτήσεις της δερματοσκόπησης περιλαμβάνουν φακό υψηλής ποιότητας για μεγέθυνση 10 έως 14 φορές και σύστημα φωτισμού (δερματοσκόπιο). Αυτό επιτρέπει την απεικόνιση των υποεπιφανειακών δομών και μοτίβων του δέρματος.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε το Γερμανικό ψηφιακό δερματοσκόπιο της Visiomed, Microderm F80, ένα από τα καλύτερα της αγοράς. Το σύστημα microFINDER πληροί τις υψηλότερες απαιτήσεις. Ήδη το υλικό υψηλής ποιότητας και ο αποκλειστικός σχεδιασμός δίνουν στον ασθενή την υψηλή αξία της εξέτασης, ενισχύουν την επαγγελματική αξία του συστήματος και αποδεικνύουν σε όλα τα επίπεδα την ποιότητα της τεχνολογίας και της αισθητικής.

Δεν είναι χωρίς λόγο βραβευμένα τα συστήματα εικόνας της Visiomed με πολλά διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία σχεδιασμού.